Tuňák v tymiánové krustě s parmazánovou kaší
Seznam surovin
- tuňák 600 gramů (filet)
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej olivový 1 decilitr
- tymián (sušený, na obalení)
- salát frisée (několik listů)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
Na parmazánovou kaši:
- brambory 400 gramů (oloupané)
- smetana 1 decilitr
- sýr Parmezán 100 gramů (strouhaný)
- sůl
Postup přípravy
Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme strouhaný parmazán a vše rozšťoucháme na hladkou kaši, kterou podle potřeby ještě dochutíme solí a uložíme v teple.
Tuňáka nakrájíme na 4 stejné válečky. Osolíme je, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran v pánvi na olivovém oleji tak, aby zůstal tuňák uprostřed růžový. Pak válečky obalíme v sušeném tymiánu.
Z parmazánové kaše vytvarujeme pomocí dvou lžic namočených v horké vodě větší noky, rozdělíme je po třech na talíře a každou porci doplníme válečkem tuňáka nakrájeným na tři plátky.
Nakonec každou porci doplníme opranými, odkapanými a na kousky natrhanými listy kadeřavého salátu pokapanými citronovou šťávou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Hotového nakrájeného tuňáka přimíchejte do kaše a vše zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.
Načítám komentáře...