Tuňákové špízy
Seznam surovin
- tuňák 1 kilogram (čerstvý)
- citron 2 kusy
- oregano 2 lžíce (čerstvé)
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření chilli 1/4 lžičky
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Tuňáka nakrájejte na větší kostky, citron na tenké plátky, oregano nasekejte. V misce smíchejte oregano, římský kmín, sůl, pepř, chilli a olej. Na každý špíz použijte 2 špejle, díky tomu se kousky ryby nebudou protáčet, až budete špíz obracet. Na špejle střídavě napichujte tuňáka a přeložený citron, začínat i končit byste měli rybou.
2. Špízy potřete ochuceným olejem, rozpalte gril a z obou stran je zprudka z každé strany opečte. Stačí 1–2 minuty. Tuňák by, na rozdíl od ostatních ryb, neměl být zcela propečený. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...