Tuňákové steaky s brusinkovou omáčkou
Seznam surovin
Tuňák:
- tuňák 350 gramů (steaků)
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek 1 špetka (čerstvě strouhaného)
- olej olivový
Omáčka:
- mouka 1 lžíce (hladká)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- kompot brusinkový 3 lžíce
- med 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Steaky z tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3-4 minuty. Hotové steaky uchováme v teple nebo zabalíme do alobalu. Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme vstřebat veškeré zbytky z opékání rybích steaků. Přidáme
brusinky, med, nastrouhaný česnek, sojovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem. Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou s vařeným bramborem nebo
čerstvým zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...