Tuňákové steaky s čerstvými rajčaty a bylinkami
Seznam surovin
- tuňák 350 gramů (steaky)
- olej olivový 2 lžíce (kvalitní)
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná)
- bazalka 1 lžíce (nasekaná)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- kapary 1 kus
- rajčata koktejlová 8 kusů (na půlky)
Postup přípravy
Filet z tuňáka opláchneme vodou a osušíme, z jedné strany ho přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem, nasekanou kudrnkou a bazalkou, společně s citronovou kůrou a kapary.
Poté maso na pánvi s olejem zprudka upečeme. Pečeme z obou stran, otočíme vždy, když se na opékané straně vytvoří asi 2 - 3 mm silná šedivá vrstva. Nakonec přidáme rajčátka na půlky a vše osolíme.
Načítám komentáře...