Tygří krevety na česneku
Seznam surovin
- olej olivový 125 mililitrů (panenského)
- česnek 4 stroužky (velké)
- pepř červený 1 lžička (drceného)
- krevety 15 kusů (syrových vyloupaných)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- sherry suché 80 mililitrů (nebo koňak)
- paprika 1 lžička (mletá)
- petržel kadeřavá/kudrnka 3 lžíce
- bageta 1 kus (čerstvá)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V pánvi rozpalte na mírném plameni olej, vhoďte do něj najemno nasekaný česnek spolu s červeným pepřem a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne česnek zlátnout.
2. Plamen zvyšte a hned přisypte krevety, přidejte citronovou šťávu, sherry (nebo koňak) a papriku.
3. Dobře promíchejte a restujte za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví a nezkroutí se. Bude to trvat asi 5 minut. Odstavte z plamene, přemístěte krevety i s olejem a šťávou na vyhřátý talíř, osolte, opepřete, posypte petrželkou a servírujte s bagetou.
Poznámka k receptu
Syrové krevety poznáte tak, že mají šedé zbarvení, které se teplem změní na růžovou barvu. Kupujete-li je mražené a nevyloupané, nechte je před vařením povolit a maso z nich vyloupejte a osušte, usnadníte tím práci svým spolustolovníkům.
Načítám komentáře...