Uccelletti di mare allo spino - Plody moře na špízu
Seznam surovin
- mořské plody 800 gramů (krevety, olihně, chobotničky)
- strouhanka 200 gramů
- petržel hladkolistá 3 lžíce
- olej olivový (na potření)
- sůl
- pepř
- citron (k podávání)
Postup přípravy
Namočte 8 dřevěných špejlí do misky se studenou vodou a nechte 30 minut odstát. Plody moře očistěte, případně pokrájejte. Pak všechny kusy napíchejte na špejle, abyste vytvořili pestré špízy - dbejte na to, aby na každém byly alespoň 2 až 3 krevety.
Strouhanku smíchejte s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Každý špíz potřete olejem, obalte v ochucené strouhance a 5 minut grilujte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Podávejte se skrojky citronu.
Načítám komentáře...