Vajíčková omáčka s grilovanou rybou
Seznam surovin
- ryba mořská 4 kusy (bílá)
- sůl
- pepř
- paprika pálivá 1 špetka
- citron 1 kus
- olej olivový
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- kurkuma 1 lžička
- bujon zeleninový 1 lžička
- voda 250 mililitrů
- smetana 250 mililitrů
- vajíčko křepelčí 8 kusů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- citron 1 kus
- ředkvičky (na ozdobu)
- cibulka jarní 1 svazek (na ozdobu)
Postup přípravy
Porce ryby potřete citronem a olejem, posypte solí, pepřem, vločkami papriky a nechte rozležet.
Uvařte natvrdo křepelčí vajíčka (cca 4 minuty) a oloupejte je. Na másle zpěňte hladkou mouku, přidejte kurkumu, zalijte vodou, osolte, vsypte bujon a povařte na hustou omáčku. Vmíchejte do ní rozpůlená křepelčí vajíčka a smetanu. Odstavte a podle chuti osolte, opepřete, můžete dochutit i citronovou šťávou.
Mezitím upečte na grilu nebo na olejem potřené pánvi ryby. Podávejte je s omáčkou, obložte ředkvičkami a posypte nakrájenou cibulovou natí nebo pažitkou.
Načítám komentáře...