Zapečené krevety
Seznam surovin
- rajčata koktejlová 600 gramů
- víno bílé 2,5 decilitru (suché )
- krevety 16 kusů (oloupané)
- sýr měkký 200 gramů (rozdrobená Feta)
- cibule 2 kusy
- olej olivový 3 lžíce
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- cukr 1/2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a pomalu ji osmahneme dozlatova. Přidáme nasekanou petrželku, cukr a rozetřený stroužek česneku a minutu opékáme. Pak přidáme omytá rajčata překrojená na půlky a krátce podusíme.
Do hrnce přilijeme bílé víno a dusíme asi 10 minut, dokud se víno skoro neodpaří. Nakonec do hrnce vložíme krevety a zprudka povaříme asi 30 vteřin.
Vše přendáme do pekáčku, lehce osolíme, povrch posypeme rozdrobenou fetou a necháme 3 - 5 minut zapéct vtroubě zapnuté na gril a vyhřáté na 250°C. Podáváme ihned, doplněné čerstvým bílým chlebem nebo pečivem.
Načítám komentáře...