Zarzuela z mořských ryb a plodů s bílým chřestem
Seznam surovin
- mořský vlk 400 gramů
- olej olivový 2 lžíce (extra virgin)
- krevety 4 kusy (celé česrtvé)
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- paprika červená 1 kus
- rajčata drcená 4 lžíce (polpa)
- mouka 1 lžíce (hladká)
- víno 100 mililitrů (stolní bílé - muškát)
- vývar rybí 200 mililitrů
- brambory 200 gramů (předsmažené, zámecké)
- slávky jedlé 200 gramů (neloupané vyčištěné)
- chřest 4 kusy (bílý, nakládaný)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mořského vlka vykuchejte, zbavte šupin, vykostěte a filety nakrájejte na silnější proužky (1 porce: asi 2 cm), osolte a opepřete. Odpad z ryby (hlavu a páteř) využijte na rybí vývar.
2. Filety z mořského vlka opečte na olivovém oleji současně s krevetami, asi 2 minuty. Po opečení je vyjměte a do výpeku v pánvi dejte opéct nakrájenou cibuli, česnek, papriku a drcená rajčata.
3. Postupně přisypte mouku a zalijte bílým vínem a rybím vývarem.
4. Dále přidejte přesmažené zámecké brambory a nechte restovat asi 5–7 minut na mírném ohni.
5. Na pánev vložte postupně zlehka opečenou rybu, krevety, mušle a chřest, pokrájený na menší kousky. Celou takto připravenou pánev vložte do trouby předehřáté na 200 °C asi na 5 minut.
6. Po upečení posypte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.
Načítám komentáře...