Nakládaný losos

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filet z lososa očistíme a pomocí pinzety z něj vytaháme zbylé malé kostičky. V míse smícháme cukr se solí. Kopr zbavíme stonků a nasekáme nadrobno.

Na arch alobalu nasypeme polovinu směsi cukru se solí a položíme na ni lososa. Posypeme ho nasekaným koprem a pak zbylým cukrem se solí. Lososa do alobalu pevně zabalíme, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout.

Druhý den lososa vybalíme, seškrábneme nebo omyjeme z něj přebytečný cukr se solí, osušíme ho a nakrájíme na tenké plátky.

Poznámka k receptu

Nakládaného lososa (říká se mu graved lax) podávejte podobně, jako uzeného lososa (na plátcích bílého pečiva, půlkách pečených malých brambor apod.). Moc dobrý je doplněný hořčicovým dresinkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...