"Nekapr" se salátem
Seznam surovin
- ryba 700 gramů (filety např. treska, pangas apod.)
- salám 6 plátků (Chorizo, nebo jiného pikantního paprikového salámu)
- máslo 3 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- pepř 1 lžíce (drcený)
- bazalka 1/2 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- petržel hladkolistá 1/2 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- tymián 1 lžička (čerstvé lístky)
- sůl
Na salát:
- brambory 600 gramů (uvařené ve slupce)
- cibule červená 2 kusy (střední)
- olej slunečnicový 3 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do mísy a přidáme oloupané a na kolečka nakrájené cibule. V misce rozšleháme slunečnicový olej s dijonskou hořčicí a citronovou šťávou, podle chuti zálivku osolíme, nalijeme na salát v míse a opatrně promícháme.
Rybí filety nakrájíme na příčné řezy, posypeme nakrájenými bylinkami promíchanými s pepřem, rozložíme na plech vymazaný olivovým olejem, osolíme a pokapeme máslem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 6 - 8 minut. Těsně před koncem pečení přidáme k filetům kolečka salámu překrojená na půlky a necháme je v troubě společně s rybou krátce prohřát.
Mezitím na čtyři talíře naskládáme salát do nepravidelných šupin, přidáme rybí filety, doplníme je salámem, každou porci ozdobíme půlkou černé olivy a ihned podáváme.
Načítám komentáře...