Norský losos s pistáciovou krustou
Seznam surovin
- losos 4 porce (norský)
- fazolky zelené 600 gramů (dlouhé, nejlépe čerstvé)
- kerblík 1 svazek
- pistácie 60 gramů (loupané, nasekané)
- limetková kůra 1/2 lžíce (nastrouhaná)
- olej olivový
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Filety z lososa opláchneme, osušíme, potřeme limetkovou kůrou smíchanou s 1 lžící olivového oleje, solí a pepřem a necháme odležet nejméně 30 minut v chladu.
Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme je a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly hezkou barvu.
Několik lístků kerblíku si necháme na ozdobení, zbytek rozmixujeme s 1 dl olivového oleje a směs dochutíme solí a pepřem.
Odleželé porce lososa rozložíme do zapékací misky, rozdělíme na ně nasekané pistácie a pečeme dozlatova asi 7 - 8 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Uvařené fazolky opečeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme je. Upravíme je na čtyři talíře a opatrně na ně položíme porce lososa (pozor, je křehký). Vše zakapeme nebo přelijeme zeleným olejem z rozmixovaného kerblíku, každou porci ozdobíme snítkou kerblíku a podáváme s čerstvou bagetou nebo bramborem.
Načítám komentáře...