Okoun v alobalu s pečenou zeleninou
Seznam surovin
- mořský okoun 200 gramů (filet)
- zelenina 1 kilogram (sezonní - mrkev, celer, cibule, cuketa, petržel....)
- olej olivový 5 lžic
- kmín 1 lžička
- tymián 2 snítky
- sůl (nerafinovaná)
Postup přípravy
Zeleninu pokrájíme na větší kousky a smícháme s kmínem, solí a 2 lžícemi olivového oleje. Filety osolíme, vložíme do alobalu se snítkou tymiánu a lžící oleje, zabalíme a přidáme na pekáč k zelenině. Pečeme společně v troubě vyhřáté na 180 ˚C cca 30 minut. Na posledních 10 minut alobal otevřeme, aby se udělala krusta.
Poznámka k receptu
Tip – Servírujte s okurkovým salátem. Nahrubo nastrouhanou okurku ochuťte umeoctem a pár lístky nasekané bazalky.
Načítám komentáře...