Oliheň s hráškem, avokádem a rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do každé olihně naplocho vložte nůž a druhým ji třikrát nakrojte, jako byste ji chtěli krájet na kolečka (díky vloženému noži ji nedokrojíte a olihně budou jen naříznuté).

2. Pak olihně a chapadla dejte do pevného uzavíratelného plastového sáčku, přidejte polovinu oleje, citronové šťávy, nasekané petrželky, koriandru a uzavřete. Uložte do lednice a nechte 2 hodiny marinovat.

3. Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a celer, celý česnek a za stálého míchání opékejte 10 minut doměkka. Česnek vyjměte. oliheň vyndejte z marinády, přidejte ji do pánve spolu s vínem a rozpůlenými rajčaty. Zesilte oheň, přiveďte k prudkému varu a za stálého míchání vařte 15 minut, než se tekutina odpaří.

4. Zmírněte oheň, osolte a do pánve přidejte vývar. velmi jemně vařte 45 minut, občas zamíchejte. Pak vmíchejte nakrájené avokádo a zbylou citronovou šťávu a vařte dalších 15 minut, až omáčka zhoustne a oliheň změkne. Na posledních 5 minut přidejte hrášek.

5. pánev stáhněte z plotny a obsah nechte trochu zchladnout, pak vmí¬ chejte tabasco. posypte zbylými čerstvými bylinkami a podávejte se suchým bílým vínem, jako je Soave nebo pinot Grigio (rulandské šedé), a s čerstvým pečivem. co zbude, vydrží v lednici až 3 dny

Poznámka k receptu

Olihně by měly být už očištěné a s oddělenými chapadly. eleonora radí, abyste tím pověřili přímo prodavače ryb. U nás se ale obvykle prodávají už vyčištěné a s chapadly si snadno poradíte.

marinování 2 hodiny

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...