Pangas v pekanovém obalu
Seznam surovin
- pangas 200 gramů (filety, 4 porce)
- ořechy pekanové 100 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- máslo 40 gramů
- estragon 1 snítka
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- nové koření 3 kuličky (celé)
- bobkový list 2 kusy (celý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Do kastrolu dejte omyté a osušené porce ryb, zalijte je těsně k povrchu horkou vodou, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, šťávu z 1/2 citronu a kousek citronové kůry, můžete přidat i několik větviček estragonu a zvolna vařte (táhněte, voda nemá bublat) 10 minut.
Ořechy umelte nebo jemně nasekejte, nechte si lžíci stranou na podsypání, zbytek smíchejte s jemně nastrouhaným parmazánem, petrželkou, citronovou kůrou, solí a pepřem.
Plech vyložte pečicím papírem a posypte ho trošičku ořechy, rozložte na ně porce ryb, posypte ořechovou směsí a nakonec poklaďte vločkami nebo tenkými plátky másla. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...