Pečená filátka z lososa „balkai“
Seznam surovin
- losos 800 gramů (filety)
- brambory 600 gramů
- jablka 2 kusy (zelená)
- máslo 50 gramů
- vodka 2/3 decilitru
- hořčice dijonská 40 gramů
- med 40 gramů (květový)
- kopr 1/2 svazku
- sůl mořská
- pepř bílý (mletý)
- olej olivový 0,2 decilitru
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové kostičky, podusíme ve 20 g másla tak, aby nezhnědla. Přidáme vodku a flambujeme, poté necháme vychladnout.
Nasekaný kopr smícháme s medem a dijónskou hořčicí a uložíme do lednice. Filety rozdělíme na čtyři stejné kousky, osolíme, opepříme. Pak je zlehka potřeme připravenou medovo-hořčičnou omáčkou a olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a přibližně po 8 minutách přendáme na talíř.
Vidličkou rozmačkáme brambory, přidáme zbytek másla a případně dochutíme. Pokrm ozdobíme snítky kopru a servírujeme i s flambovanými jablky.
Načítám komentáře...