Pečená polenta s kalamáry, chřestem a cuketou
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody nebo vývaru vmícháme polentu a za stálého míchání 3 minuty vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme bylinky nasekané na kousky a podrcený česnek. Polentu rozprostřeme do vymazaného menšího plechu, zakápneme trochou oleje a dáme péct do trouby na zhruba 20 minut při teplotě 180°C, nejlépe na svrchní pečení.
Kalamáry rozřízneme, oddělíme těla od hlavy a vytáhneme vnitřní kost (vypadá jako kousek průhledného plastu). Hlavu nakrájíme na kolečka, vydatně zastříkneme olivovým olejem. Necháme asi 10 minut odležet. Restujeme na suché pánvi do změknutí.
Z chřestu odlomíme spodní zdřevnatělou část a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, necháme okapat a lehce na pánvi ogrilujeme. Přidáme cuketu nakrájenou na dlouhé proužky. Podáváme spolu s kalamáry na kostce polenty, na konci ještě zakápneme olivovým olejem a citronem
Načítám komentáře...