PEČENÁ ŠTIKA NA VÍNĚ
Seznam surovin
- štika 1,5 kilogramu (pečená)
- brambory 600 gramů (menší)
- cibule červená 2 kusy
- paprika červená 2 kusy
- vývar rybí 300 mililitrů
- víno bílé 200 mililitrů
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, menší kousky nechte vcelku, větší můžete rozpůlit. Papriku nakrájejte na tenké nudličky, cibuli na klínky. Vše vsypte do pekáče, osolte, opepřete, promíchejte a nakonec podlijte vínem a vývarem.
2. Štiku osolte a opepřete, posaďte na brambory a zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut, dokud brambory i štika nejsou hotové. Průběžně můžete štiku dvakrát či třikrát přelít šťávou z výpeku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Pokud ke štice čekáte ohromující nápad na směs koření nebo revoluční omáčku, zklameme vás. Štičí maso je tak jemné a výrazné, že nepotřebuje nic než pepř, sůl a zajímavou zeleninovou přílohu.
Načítám komentáře...