PEČENÁ ŠTIKA NA VÍNĚ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte, menší kousky nechte vcelku, větší můžete rozpůlit. Papriku nakrájejte na tenké nudličky, cibuli na klínky. Vše vsypte do pekáče, osolte, opepřete, promíchejte a nakonec podlijte vínem a vývarem.

2. Štiku osolte a opepřete, posaďte na brambory a zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut, dokud brambory i štika nejsou hotové. Průběžně můžete štiku dvakrát či třikrát přelít šťávou z výpeku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Pokud ke štice čekáte ohromující nápad na směs koření nebo revoluční omáčku, zklameme vás. Štičí maso je tak jemné a výrazné, že nepotřebuje nic než pepř, sůl a zajímavou zeleninovou přílohu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...