Pečené krevety s rajčaty a fetou
Seznam surovin
- krevety 400 gramů (čerstvé)
- cibule šalotka 2 kusy
- mrkev 4 kusy
- česnek 2 stroužky
- rajčata sterilovaná 400 gramů (krájená San Marzano)
- vývar rybí 400 mililitrů
- sýr 200 gramů (feta)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 3 lžíce
- med 2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek zbavte klíčku a nakrájejte na plátky. mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne, a to buď nožem, nebo na speciálním struhadle. Fetu nakrájejte na kostičky, petrželku nadrobno. Krevety zbavte hlavy a oloupejte.
2. ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm šalotku, pak přidejte mrkev, a když trochu změkne, pak i česnek. Zalijte nasekanými rajčaty a vývarem (nebo vodou, pokud vývar nemáte). osolte a opepřete, přiveďte k varu a stáhněte z plotny. vmíchejte krevety, fetu, med, část petrželky a přendejte do zapékací mísy nebo menších misek. pečte v troubě předehřáté na 230°c asi 20 minut. podávejte jako předkrm nebo hlavní chod s rýží.
Poznámka k receptu
I když se kombinace krevet, fety a mrkve může zdát divoká, ve skutečnosti funguje – mrkev totiž dobře vyváží slanost sýra.
Načítám komentáře...