Pečený losos s citronovo-bylinkovým bulgurem
Seznam surovin
Na lososa:
- rybí filety 800 gramů (losos s kůží)
- paprička chilli červená 1 kus (menší)
- semínka 1 lžička (koriandru)
- olej olivový
- citron 1 kus
- sůl
- pepř
Citronový bulgur:
- bulgur 300 gramů
- vývar zeleninový 750 mililitrů
- koriandr 1 hrst
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máta 1 hrst
- fenykl 1 kus
- cibule 1 kus
- citron 1 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Chilli papričku očistěte a zbavte semínek, nakrájejte ji nahrubo a společně se semínky koriandru v hmoždíři rozdrťte na jemnou pastu. Přidejte šťávu z jednoho citronu a tolik olivového oleje, aby vznikla kašovitá směs.
2. Rybě ponechte kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Lososa otřete utěrkou, osolte a lehce potřete chilli pastou. Uložte do pekáče a pečte při 180 °C 10 - 15 minut, záleží na výšce filetu.
3. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Na pánvi orestujte na lžíci olivového oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený fenykl a nakonec bulgur. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem, přidejte šťávu z celého citronu a nasekané bylinky.
4. Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylými bylinkami a kousky chilli papričky.
Poznámka k receptu
Lehce pikantní losos a nadýchaný bulgur s voňavými bylinkami je přesně to jídlo, které si chcete dát, když máte na „něco“ chuť.
Načítám komentáře...