Pečený losos s kaparovou omáčkou
Seznam surovin
- losos 4 porce (bez kůže a kostí)
- citron 1 kus
- pepř bílý
- sůl
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- mléko 300 mililitrů
- kapary 2 lžíce (až 3, podle chuti)
- smetana zakysaná 2 lžíce (až 3, podle chuti)
Postup přípravy
Porce ryby osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozležet. Pak je naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, na každou porci položte kousíček másla a pečte 15 - 20 minut.
Z druhé lžíce másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, rozšlehejte metličkou a povařte velmi zvolna asi 10 minut. Vmíchejte jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku
citronové kůry, dochuťte solí, pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky zakysanou smetanu a už nevařte.
Porce masa rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.
Načítám komentáře...