Pečený losos s olivami a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyjeme artyčoky, odstraníme všechny listy a necháme pouze srdce. Pokapeme je citrónovou šťávou, aby neztmavly, a nakrájíme na měsíčky.

Na pánvi s trochou olivového oleje lehce osmahneme cibuli nakrájenou na velmi tenké proužky. Přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kostičky a artyčoky. Zalijeme vermutem, vaříme několik minut a přidáme rybí vývar.

Na pekáč s trochou olivového oleje položíme očištěného lososa, posypeme ho připravenou zeleninou, tymiánem, olivami a boby. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10 minut. Lososa vyndáme z pekáče a v případě potřeby odebereme přebytečný vývar.

Pečeného lososa podáváme se zeleninou a španělskými olivami, dozdobíme sekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...