Pečený losos s olivami a zeleninou
Seznam surovin
- losos 4 porce (cca 250g porce)
- olivy zelené 100 gramů
- artyčok 4 kusy
- mrkev 2 kusy
- sójové boby 100 gramů (oloupané)
- cibule 1 kus
- vermut 250 mililitrů
- vývar rybí 300 mililitrů
- tymián
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový
Postup přípravy
Omyjeme artyčoky, odstraníme všechny listy a necháme pouze srdce. Pokapeme je citrónovou šťávou, aby neztmavly, a nakrájíme na měsíčky.
Na pánvi s trochou olivového oleje lehce osmahneme cibuli nakrájenou na velmi tenké proužky. Přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kostičky a artyčoky. Zalijeme vermutem, vaříme několik minut a přidáme rybí vývar.
Na pekáč s trochou olivového oleje položíme očištěného lososa, posypeme ho připravenou zeleninou, tymiánem, olivami a boby. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10 minut. Lososa vyndáme z pekáče a v případě potřeby odebereme přebytečný vývar.
Pečeného lososa podáváme se zeleninou a španělskými olivami, dozdobíme sekanou petrželkou.
Načítám komentáře...