Pečený losos s pomeranči

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce lososa opláchneme, osušíme, potřeme sójovou omáčkou smíchanou se šťávou z jednoho pomeranče a necháme v chladu alespoň 20 minut odležet. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, karotku nakrájíme na plátky.

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme plátky mrkve a povaříme je asi minutu. Pak přidáme růžičky brokolice a vaříme společně další minutu. Zeleninu ihned prudce zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Odleželé rybí porce zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme do pekáčku, poklademe plátky z druhého dobře omytého pomeranče a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

Odkapanou karotku s brokolicí krátce prohřejeme na rozehřátém másle, rozdělíme na talíře, přidáme porce lososa a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...