Pečený losos s pomeranči
Seznam surovin
- losos 4 kusy (4 filety, nebo steak 250g)
- pomeranče 2 kusy
- brokolice 1 kus
- mrkev karotka 1 kus (oloupaná)
- máslo 40 gramů
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Porce lososa opláchneme, osušíme, potřeme sójovou omáčkou smíchanou se šťávou z jednoho pomeranče a necháme v chladu alespoň 20 minut odležet. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, karotku nakrájíme na plátky.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme plátky mrkve a povaříme je asi minutu. Pak přidáme růžičky brokolice a vaříme společně další minutu. Zeleninu ihned prudce zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Odleželé rybí porce zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme do pekáčku, poklademe plátky z druhého dobře omytého pomeranče a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
Odkapanou karotku s brokolicí krátce prohřejeme na rozehřátém másle, rozdělíme na talíře, přidáme porce lososa a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Načítám komentáře...