Pečený pstruh s tymiánovými bramborami
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na klínky a vařte v osolené vodě téměř doměkka. Petržel a česnek nakrájejte nadrobno a promíchejte. Citron nakrájejte na tenké plátky. Ryby osolte, opepřete, břicha naplňte petrželkou s česnekem a plátky citronu. Dejte je do pekáčku, zakápněte olejem a podlijte trochou vody. Pečte na 200 °C asi 15 - 20 minut.
2. Uvařené brambory slijte, nechte okapat a promíchejte s polovinou nasekaného tymiánu. V pánvi rozpalte zbylý olej a brambory na něm opečte dozlatova. Hotové brambory promíchejte se zbylým tymiánem a podávejte se pstruhy.
Poznámka k receptu
Pro dietáře a diabetiky doporučujeme jinou přílohu.
Načítám komentáře...