Pikantní koule z rybího masa
Seznam surovin
- veka 4 plátky
- jogurt bílý 400 mililitrů
- okurky kyselé 3 kusy
- máta 1/2 svazku
- olej olivový 1 lžíce
- kuskus 250 gramů
- rybí filety 400 gramů
- česnek 2 stroužky
- vejce 3 kusy
- paprika pálivá
- kerblík 1/2 svazku
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- olej 150 mililitrů (na smažení)
- datle 6 kusů
- feferony 1 kus
- sůl
Postup přípravy
1. Veku nakrájejte na kostičky, dejte je do misky a přelijte 100 ml jogurtu. Zbylý jogurt nalijte do misky, osolte a promíchejte s okurkami nakrájenými na kostičky, 1 lžící nasekané máty a 1 lžící olivového oleje.
2. Kuskus připravte podle návodu na obalu. Rybí maso nasekejte a promíchejte s vymačkanou vekou. Přidejte prolisované stroužky česneku, 1 vejce, papriku a 2 lžíce nasekaného kerblíku (nebo petrželky). Dobře promíchejte.
3. V dlaních utvořte koule o velikosti pingpongového míčku, obalte je napřed v mouce a pak ve zbylých rozšlehaných vejcích.
4. V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje a rybí koule usmažte po všech stranách. Hotové vyndejte na talíř vyložený papírovým ubrouskem (odsaje z nich přebytečný tuk).
5. Připravený kuskus promíchejte s vypeckovanými nasekanými datlemi, nakrájenou feferonkou a zbytkem nasekané máty.
6. Kuskus podávejte s rybími koulemi a jogurtovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Rybí maso s houskou můžete nahrubo rozmixovat.
Načítám komentáře...