Pikantní krevety s okurkovým salátem
Seznam surovin
- krevety 750 gramů (čerstvé)
- paprička chilli červená 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- rajčátka cherry 100 gramů
- citron (na zakápnutí)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Salát:
- okurka salátová 2 kusy
- celer řapíkatý 2 snítky
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- cibulka jarní 2 snítky
- koření chilli 1/2 lžičky (vločky)
- olej sezamový 4 lžíce
- ocet rýžový 1 lžíce
- med 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Nejprve připravte salát: okurku, celer i cibulku nakrájejte na tenké plátky a vsypte je do misky. Přidejte nadrobno nasekaný koriandr, chilli vločky a promíchejte. V misce prošlehejte olej, ocet, med, sůl a vzniklou zálivku vmíchejte do salátu.
2. Krevety zbavte hlav a oloupejte. Chilli papričky a česnek nakrájejte na plátky, rajčata rozpulte, menší můžete nechat vcelku. Petrželku nasekejte.
3. V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm chilli papričky. Po chvilce je vyjměte děrovanou lžící a na ochuceném oleji opečte česnek a rajčata. Přidejte krevety a restujte je, dokud nezrůžovějí, obvykle jim stačí jen asi 3 minuty. Osolte je a opepřete, stáhněte pánev z plotny, zakápněte krevety citronovou šťávou a vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte s okurkovým salátem.
Načítám komentáře...