Pikantní lososové kuličky
Seznam surovin
- losos 500 gramů
- cibule červená 1 kus (menší)
- paprička chilli červená 2 kusy
- koriandr 1 hrst
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Řepu vařte neoloupanou v osolené vodě asi 45 minut, až trochu změkne. Mezitím připravte nálev: smíchejte všechny suroviny, přiveďte k varu a míchejte, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, pak stáhněte z plotny.
2. Řepu oloupejte, nakrájejte na klínky, vložte do sterilizovaných sklenic a zalijte horkým nálevem. Nechte odležet aspoň 2 dny. Pokud řepu chcete uchovávat déle, pro jistotu ji zavařte.
Poznámka k receptu
- Ve Skandinávii ji tradičně připravují s „vánočním“ kořením - badyánem, hřebíčkem a novým kořením. Staré známé naložené řepě to dodá úplně nový chuťový rozměr.
- Nutné počítat se dvěma dny na odležení.
Načítám komentáře...