Pikantní okouník

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté a osušené okouníky uvnitř nasolte a na povrchu několikrát nařízněte.

V misce smíchejte obě omáčky, med, trochu soli a pepře a touto směsí ryby potřete. Rozložte je do pekáčku a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 15–20 minut.

Mezitím si připravte salsu. Z pomerančů okrájejte kůru a vykrojte z nich dílky dužniny bez blanek. Dejte je do mísy a ze zbytků pomerančů k nim vymačkejte šťávu. Přidejte česnek nakrájený na plátky, nasekané chilli papričky, oloupanou červenou cibulku nakrájenou na kolečka, nasekané lístky koriandru a olivový olej. Osolte, opepřete, dobře promíchejte a uložte do chladničky.

Upečené ryby rozdělte na talíře a podávejte s pomerančovou salsou a limetkou nakrájenou na čtvrtky. Vhodnou přílohou jsou smažené plátky sladkých brambor.

Poznámka k receptu

Okouník mořský má charakteristické červené zbarvení. Jeho bílé maso je chutné a nízkotučné, proto patří k oblíbeným rybám.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...