Pomerančovo-lososový špíz s jasmínovou rýží

Seznam surovin

Na špízy a přílohu:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Postup přípravy je popsán s použitím speciálního robotu Thermomix.

Na stonky citrónové trávy nebo na dřevěné špízy navlékněte v libovolném pořadí kousky pomeranče, papriky a lososa - popřípadě můžete zeleninu a lososa dopředu propíchnout malým nožíkem a vložte do Varoma mísy.

Do mixovací nádoby dejte vodu a zeleninový bujón, vložte košík, odvažte rýži a nasaďte Varoma.

Na tácek Varoma rozložte lusky hrášku a žampióny, vložte do Varoma mísy a poduste 23 min./Varoma/rychlost 1.

Varoma mísu a košík odložte stranou, mixovací nádobu vyprázdněte a vývar zachyťte.

Do mixovací nádoby vložte škrob s pomerančovou šťávou a promíchejte 5_sek./rychlost_3

Do mixovací nádoby nalijte 300 g vývaru, rozmíchaný škrob s pomerančovou šťávou, sůl, pepř a kari a povařte 4 min./100°C/rychlost 3,5.(4 min.100°C/rychlost2,5)

Přidejte mangové čatní, zahřejte 30 sek. /100°C/rychlost 2 a podávejte k lososovému špízu na rýži a hráškových luscích.

Poznámka k receptu

Tento recept je určen pro přípravu v přístroji Thermomix.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...