Pomerančovo-lososový špíz s jasmínovou rýží
Seznam surovin
Na špízy a přílohu:
- pomeranče 1 kus (nakrájený na plátky)
- paprika žlutá 1 kus (nakrájená na kostičky 3 x 3 cm)
- losos 200 gramů (nakrájený na kostičky 3 x 3 cm)
- citronová tráva 4 kusy (stonky)
- voda 1 kilogram
- vývar zeleninový 2 kostky (pro 0,5 vody)
- rýže jasmínová 120 gramů
- hrášek cukrový 100 gramů
- žampiony 100 gramů (nakrájené na plátky)
Na omáčku:
- moučka škrobová 20 gramů
- šťáva pomerančová 75 gramů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- kari 1/2 lžičky
- mangové čatní 60 gramů
Postup přípravy
Postup přípravy je popsán s použitím speciálního robotu Thermomix.
Na stonky citrónové trávy nebo na dřevěné špízy navlékněte v libovolném pořadí kousky pomeranče, papriky a lososa - popřípadě můžete zeleninu a lososa dopředu propíchnout malým nožíkem a vložte do Varoma mísy.
Do mixovací nádoby dejte vodu a zeleninový bujón, vložte košík, odvažte rýži a nasaďte Varoma.
Na tácek Varoma rozložte lusky hrášku a žampióny, vložte do Varoma mísy a poduste 23 min./Varoma/rychlost 1.
Varoma mísu a košík odložte stranou, mixovací nádobu vyprázdněte a vývar zachyťte.
Do mixovací nádoby vložte škrob s pomerančovou šťávou a promíchejte 5_sek./rychlost_3
Do mixovací nádoby nalijte 300 g vývaru, rozmíchaný škrob s pomerančovou šťávou, sůl, pepř a kari a povařte 4 min./100°C/rychlost 3,5.(4 min.100°C/rychlost2,5)
Přidejte mangové čatní, zahřejte 30 sek. /100°C/rychlost 2 a podávejte k lososovému špízu na rýži a hráškových luscích.
Poznámka k receptu
Tento recept je určen pro přípravu v přístroji Thermomix.
Načítám komentáře...