Provensálský tuňák
Seznam surovin
- rajčata koktejlová 300 gramů (půlená)
- olej olivový (extra panenský)
- česnek 3 stroužky (nakrájený na plátky)
- tymián 2 lžičky
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- olivy černé 1/2 šálku (vypeckované, nakrájené na kolečka)
- tuňák 4 porce (každý o váze asi 125g)
- sůl
- pepř
- pečivo (k podávání)
- tymián 1 snítka (na ozdobu)
- bazalka (lístky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
2. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.
3. Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
4. Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem
Poznámka k receptu
Koenzym Q10 a vitamin E jsou obsažené v mase z tuňáka, extra panenském olivovém oleji a celozrnném pečivu (v bagetě nebo chlebu se semínky). Jejich síla se spojením zmnohonásobí.
Načítám komentáře...