Řez z tuňáka se zeleninovou tempurou a zázvorovou omáčkou

Seznam surovin

Tuňák:

Tempura:

Fenyklové pyré:

Zázvorová omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tuňáka osolte a na olivovém oleji ho opeč- te z každé strany dozlatova. Pokud chcete mít tuňáka víc propečeného (což nedoporu- čujeme), tak jej lze krátce dopéct v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 5 minut. Nechte ho na teplém místě 5 minut odležet.

2. TEMPURA: Zeleninu očistěte či oškrábejte, a co půjde, nakrájejte na tenké plátky. Z vody, ledu a mouky připravte řídké těstíč- ko, které krátce prošlehejte metličkou. V ledovém těstíčku pak obalujte kousky zeleniny a smažte je v opravdu rozpáleném oleji. Sta- čí ponořit je do něj jen na krátkou dobu. Až těstíčko na zelenině zezlátne, je hotovo. Po usmažení dávejte kousky na papírový ubrousek osušit a lehce je před podáváním osolte.

3. FENYKLOVÉ PYRÉ: Fenykl nakrájejte na drobné kousky, orestujte je na másle, zalijte smetanou a duste doměkka (nebude to trvat dlouho, stačí jen pár minut). Poté umixujte tyčovým mixérem hladké pyré, které dochuťte solí, pepřem a zázvorovou šťávou.

4. ZÁZVOROVÁ OMÁČKA: Zázvor nastrouhejte najemno a mezi prsty do misky na šlehání z něj protlačte jen šťávu. Poté přidejte všechny suroviny kromě oleje a metličkou nebo tyčovým mixérem připravte hladkou omáčku. Dejte ji do chladničky na 2 hodiny odležet

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...