Řez z tuňáka se zeleninovou tempurou a zázvorovou omáčkou
Seznam surovin
Tuňák:
- tuňák 4 (válečky )
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
Tempura:
- hráškové lusky 50 gramů
- olivy černé 50 gramů
- batáty - sladké brambory 1 kus (oloupané)
- paprika žlutá 2 kusy
- voda 300 mililitrů (studená)
- led 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- olej 200 mililitrů (na smažení)
- sůl
Fenyklové pyré:
Zázvorová omáčka:
- zázvor 1 kus (kousek)
- olej olivový 6 lžic
- ocet rýžový 4 lžíce
- cukr hnědý 2 lžíce
- omáčka 3 lžíce (sójová)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Tuňáka osolte a na olivovém oleji ho opeč- te z každé strany dozlatova. Pokud chcete mít tuňáka víc propečeného (což nedoporu- čujeme), tak jej lze krátce dopéct v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 5 minut. Nechte ho na teplém místě 5 minut odležet.
2. TEMPURA: Zeleninu očistěte či oškrábejte, a co půjde, nakrájejte na tenké plátky. Z vody, ledu a mouky připravte řídké těstíč- ko, které krátce prošlehejte metličkou. V ledovém těstíčku pak obalujte kousky zeleniny a smažte je v opravdu rozpáleném oleji. Sta- čí ponořit je do něj jen na krátkou dobu. Až těstíčko na zelenině zezlátne, je hotovo. Po usmažení dávejte kousky na papírový ubrousek osušit a lehce je před podáváním osolte.
3. FENYKLOVÉ PYRÉ: Fenykl nakrájejte na drobné kousky, orestujte je na másle, zalijte smetanou a duste doměkka (nebude to trvat dlouho, stačí jen pár minut). Poté umixujte tyčovým mixérem hladké pyré, které dochuťte solí, pepřem a zázvorovou šťávou.
4. ZÁZVOROVÁ OMÁČKA: Zázvor nastrouhejte najemno a mezi prsty do misky na šlehání z něj protlačte jen šťávu. Poté přidejte všechny suroviny kromě oleje a metličkou nebo tyčovým mixérem připravte hladkou omáčku. Dejte ji do chladničky na 2 hodiny odležet
Načítám komentáře...