Řezy z lososa
Seznam surovin
- losos 4 plátky (řezy)
- koření 2 lžičky (Sambal Oelek )
- sójová omáčka 1 decilitr
- šťáva citronová 2 lžíce
- sardelová pasta 5 gramů
- slanina anglická 120 gramů
- zázvor 20 gramů (čerstvý, oloupaný)
- česnek 1 stroužek
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- špenát 250 gramů (listový)
Postup přípravy
Slaninu, zázvor a česnek nakrájíme na malé kostičky. Sambal oelek rozpustíme v misce se sójovou omáčkou a přimícháme citronovou šťávu. Řezy z lososa slabě potřeme sardelovou pastou, vložíme je do připravené marinády a necháme chvíli marinovat.
Slaninu, zázvor a česnek nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nasypeme do rozehřáté pánve a necháme rozpustit. Přidáme zázvor a česnek, pak řezy z lososa, zalijeme je zbytkem marinády, pánev zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme.
Mezitím nasekáme petrželku, nasypeme ji na lososa v pánvi a dále dusíme.
Listy špenátu spaříme horkou vodou, necháme odkapat (nesolíme je) a po 15 minutách dušení je přidáme k lososu v pánvi a dále již nevaříme.
Poznámka k receptu
Lososa podávejte s majonézou a černým kovářským chlebem.
Načítám komentáře...