Rolka ze pstruha na šalotkovém svítku
Seznam surovin
- pstruh 400 gramů
- losos 120 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- mléko 200 mililitrů
- okurka salátová 70 gramů
- cibule šalotka 60 gramů
- sýr Mascarpone 30 gramů
- želatina 5 gramů
- řepa červená 80 gramů
- pažitka 15 gramů
- ředkvičky 50 gramů
- bazalka 10 gramů
- ocet Balsamico 20 mililitrů
- vejce 1 kus
- pšeničné klíčky 2 gramy (může být i mix)
- majoránka 5 gramů
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pstruhy vykostíme, osolíme, přidáme bazalku, olej, zabalíme do válečků a pečeme 12 minut na 150 °C.
Svítek: Cibuli zpěníme, vyšleháme žloutky a z bílků tuhý sníh. Do žloutků dáme restovanou cibulku, sníh, mouku, sůl a pepř. Těsto vylijeme na plech a pečeme 10 minut na 65 °C.
Pažitková pěna: Pažitku povaříme se smetanou a mlékem, vyšleháme a ozdobíme rolky.
Lososa zbavíme kůže, nakrájíme, osolíme a přidáme smetanu. Rozmixujeme, přidáme mascarpone a želatinu, naplníme do forem a necháme vychladit. Nastrouháme okurku, do šťávy vmícháme želatinu a dáme na vychladlý mousse.
Carpaccio: Ředkvičky nakrájíme a marinujeme v balsamiku.
Raviola: Řepu nakrájíme, vaříme ve vlastní šťávě s majoránkou do změknutí. Na plátky pokládáme směs z mascarpone a pažitky, tvoříme ravioly.
Poznámka k receptu
Podávejte s lehčím typem suchého rosé se šťavnatou kyselinou a ovocnou vůní červeného zahradního ovoce, především malin a jahod.
Načítám komentáře...