Ryba s bylinkovým máslem
Seznam surovin
- ryba 400 gramů (kapr, filé nebo hejk)
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (jemně nasekaná)
- máslo 50 gramů
- bylinky (sušené)
Postup přípravy
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, každý kus zakápneme olejem, trochu podlijeme a na plochém pekáčku v troubě upečeme.
Máslo utřeme s velmi jemně nasekanou petrželovou natí, bylinkami, 1 lžící citrónové šťávy a 2 špetkami soli.
Upečenou rybu dáme na vyhřáté talíře a na každou porci dáme hrudku petrželového másla. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...