Ryba v ořechovém těstíčku
Seznam surovin
- ryba 4 kusy (bez kůže)
- vejce 1 kus
- smetana zakysaná 250 gramů
- ořechy vlašské 70 gramů (jemně nasekané )
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam)
- sůl
- pepř
- paprika sladká 1 lžička (vločky)
- olej 3 lžíce
- citron
Postup přípravy
Porce ryby nebo i filé osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a nechte asi 10 minut rozležet. Pak ryby opečte z obou stran na oleji a přendejte je do zapékací mísy vytřené olejem.
Rozmíchejte zakysanou smetanu s vejcem, sýrem, ořechy, solí, pepřem a vločkami papriky. Směs rozdělte na jednotlivé porce ryb, vložte do předehřáté trouby a asi 10 -15 minut zapečte.
Podávejte s těstovinami nebo bramborami.
Načítám komentáře...