Rybí filé se zeleninou
Seznam surovin
- rybí filety 4 porce (o celkové váze 600 g)
- olej 3 lžíce
- petrželka velkolistá
- šalvěj (lístky)
- šťáva citronová 1 lžíce
- citron (dílky na ozdobení)
- víno bílé 200 mililitrů (suché)
- paprika zelená 1 kus
- rajčata 4 kusy
- okurka salátová 1 kus (menší)
- pečivo (k podávání)
- sůl
- feferony (nadrcené)
Postup přípravy
Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte do něj osolené porce rybího filé a opékejte je z každé strany asi 5 minut dozlatova.
Přisypte 2 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky, 2 až 3 lístky šalvěje a citronovou šťávu, zalijte vínem a nezakryté na mírném plameni chvíli duste.
Na jiné pánvi zahřejte zbylý olej a přidejte papriku nakrájenou na menší kostky, rajčata nakrájená na dílky a neoloupanou okurku nakrájenou na kostičky. Osolte a okořeňte podle chuti a zakryté zvolna a bez podlití duste na středním ohni. Podávejte posypané petrželkou, s dílky citronu, dušenou zeleninou a s pečivem
Načítám komentáře...