Rybí filet s pomerančovým máslem, květákem romanesco a lískovými oříšky
Seznam surovin
- losos 600 gramů (filety)
- máslo 100 gramů
- pomeranče 2 kusy (šťáva)
- olej 60 mililitrů (rostlinný)
- bulgur 400 gramů
- romanesco 1 kus (menší)
- muškátový oříšek (dle chuti)
- ořechy lískové 100 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bulgur uvařte podle návodu - obvykle stačí zalít dvěma díly vroucí vody, přikrýt a nechat nabobtnat. Květák rozeberte na růžičky, vložte je do pařáku a uvařte v páře téměř doměkka. Nakonec ho vmíchejte do bulguru a ochuťte muškátovým oříškem.
2. Máslo nechte v kastrůlku lehce zezlátnout, zalijte pomerančovou šťávou a vařte na mírném ohni asi 5 - 7 minut nebo dokud nezhoustne na 1/3 původního objemu. Mezitím nahrubo nasekejte lískové oříšky a nasucho je opražte na pánvi.
3. Lososa rozdělte na čtyři porce, osolte, opepřete a z obou stran opečte na oleji (snažte se, aby se nevysušil a zůstal uvnitř šťavnatý). Hotovou rybu přelijte pomerančovým máslem, posypte opraženými ořechy a podávejte s květákovým bulgurem.
Načítám komentáře...