Rybí karí s pak choi a smaženým pórkem

Seznam surovin

Kari pasta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do nádoby vhodné na mixování dejte chilli papričky, šalotky, česnek, kurkumu a krevetovou pastu. Galangal a citronovou trávu nasekejte nadrobno a přidejte k ostatním ingrediencím (díky tomu se lépe a rychleji rozmixují). Rozmixujte na hladkou pastu.

2. Ve větší pánvi se silným dnem rozpalte olej a orestujte na něm pastu. Když se rozvoní, přidejte koriandr a pepř. Snižte plamen, přidejte rybí omáčku, palmový cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Nakonec přidejte kokosové mléko a limetové listy a nechte táhnout na mírném ohni. Čím déle karí povaříte, tím bude lepší. Průběžně ochutnávejte a podle potřeby dolaďte cukrem nebo rybí omáčkou.

3. Zatímco se karí vaří, vyfiletujte vlka, obalte ho v kukuřičné krupici a opečte na zbylém oleji. Krátce povařte nebo opečte pak choi. Bílou část pórku podélně nakrájejte na tenké proužky a opečte dozlatova. Zlehka poprašte solí a cukrem. Na talíře rozdělte rybu, pak choi a pórek, zalijte omáčkou a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s bílou rýží.

Poznámka k receptu

Různé variace rybího karí najdete po celé Asii. Díky čerstvým ingrediencím se tu vaří perfektně vyladěná jídla z ryb i mořským plodů. Takhle se karí připravuje na Bali.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...