Rybí kotlík
Postup přípravy
1. Nechte si ryby hned na trhu očistit a vyfiletovat (tedy vykuchat, zbavit hlav a ploutví a odříznout celý kus rybího masa z obou stran páteře). Nebo si to alespoň nechte ukázat a pak se s rybami utkejte sami. Je hezké, když si z dovolené přivezete novou dovednost. Každopádně byste měli získat alespoň 500 g očištěného rybího masa, ideálně bez kostí. Krevetám odlomte hlavy, vyloupněte je z krunýře a propláchněte.
2. Ve větším hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na tenké klínky nakrájená rajčata a na kousky nakrájenou papriku. Podlijte bílým vínem, nechte odpařit, zalijte vývarem, osolte a opepřete a asi 10 minut duste. Rajčata by se za tu dobu měla zcela rozvařit, papriky změknou, ale udrží tvar.
3. Přidejte na kousky nakrájené rybí maso, tymiánové lístky a vařte ještě asi 5 - 8 minut, přidejte krevety, přiveďte k varu a vařte už jen asi 3 minuty. Krevety změní barvu během chvíle a stačí jim jen velmi krátká tepelná úprava. Do šťávy je nejlepší namáčet křupavou bagetu.
Poznámka k receptu
Pokud se vypravíte k moři, zajděte na trh, nakupte zeleninu, ryby a experimentujte.
Načítám komentáře...