Rybí kuličky s hvězdičkami
Seznam surovin
Na kuličky:
- rybí filety 500 gramů (syrové, bez kostí)
- vejce 1 kus
- strouhanka 200 gramů
- mléko 1/2 decilitru
- sůl
- česnek (utřený)
- olej (na smažení)
Na hvězdičky:
- brambory 500 gramů
- olej olivový
- sůl (nebo vegeta)
- mrkev 2 kusy (silnější)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné 4 mm a z každého plátku vykrojíme formičkou hvězdičku, kterou osušíme papírovou utěrkou. Hvězdičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem a posypeme solí nebo vegetou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Rybí filety umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, polovinu strouhanky a tolik mléka, aby vznikla tvárná hmota. Osolíme ji, mírně opepříme a přidáme na hrot nože utřeného česneku.
Z rybí hmoty vytvarujeme kuličky a obalíme je ve zbylé strouhance. Vložíme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje, usmažíme ze všech stran dozlatova, necháme je odkapat na papírové utěrce a uložíme v teple.
Mrkve oloupeme, nakrájíme je na kolečka a formičkou z nich vykrojíme malé hvězdičky. Vhodíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 7 minut doměkka. Scedíme je, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat.
Na spodní část talířů rozdělíme rybí kuličky a nad ně naaranžujeme ohřáté mrkvové a bramborové hvězdičky.
Poznámka k receptu
Doplňte kuličky studeným dipem vhodným pro děti, například jogurtovým s bylinkami nebo dipem z kelímku bílého jogurtu smíchaného se 3 lžícemi kečupu a trochou soli.
Načítám komentáře...