Rybí miska se zeleninou a fazolemi
Seznam surovin
- rybí filety 800 gramů (z bělomasé ryby)
- rýže 180 gramů (mix bílé a indiánské)
- cibule červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kukuřice 100 gramů (mražená)
- paprika 1 kus
- fazole černé 400 gramů
- koření chilli 1/2 lžičky
- kmín římský 1 lžíce (drcený)
- rostlinný olej 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, papriku na drobné kostičky. Rybu osolte a posypte kořením.
2. V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli i česnek, přidejte kukuřici, papriku, fazole a nechte je prohřát. Když je rýže téměř hotová, zprudka z obou stran opečte rybu. Stáhněte ji z plotny, natrhejte na kousky a se zeleninou vmíchejte k rýži. Podle chuti misku dolaďte koriandrem, avokádem, limetou a zakysanou smetanou
Poznámka k receptu
Jídla v miskách jsou jasný trend. Nemusíte se trápit ani se stylingem, protože pestrá směs vždycky vypadá skvěle, ani s příborem. Úplně stačí lžíce. Ideální oběd do práce
Načítám komentáře...