Rybí závitky Véronique
Seznam surovin
- rybí filety 4 kusy (filety z platýsa bez kůže)
- vývar drůbeží 500 mililitrů
- vermut 75 mililitrů (suché)
- smetana na šlehání 350 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu
- víno bílé (zrnka)
- brambory (placky k podávání)
- sůl (dle chuti)
- pepř barevný (dle chuti)
Postup přípravy
1. Filety osolte a opepřete, stočte (stranou, kde byla kůže, dovnitř) a případně převažte. V zapékací misce, zalijte vývarem, překryjte alobalem a pečte 15 až 20 minut při 170°C.
2. Vyndejte z trouby a šťávu slijte do kastrůlku. Přidejte k ní vermut a varem ji zredukujte asi na třetinu původního objemu.
3. Vmíchejte smetanu a citronovou šťávu a znovu svařte asi na polovinu původního objemu. Vmíchejte překrojená zrnka vína a podávejte k rybím závitkům spolu s rösti.
Načítám komentáře...