Salát s uzeným lososem a vejcem
Seznam surovin
- salát římský 200 gramů
- rajčátka cherry 100 gramů
- losos uzený 200 gramů
- kapary 2 lžíce
- vejce 3 kusy
- hořčice hrubozrnná 1 lžíce
- med 1 lžíce
- olej olivový 5 lžic
- sůl
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Salát natrhejte, lososa nakrájejte na kousky velikosti sousta, rajčata rozpulte.
Všechny připravené suroviny dejte do mísy, přidejte kapary a lehce promíchejte. Hořčici, med, olej a sůl vlijte do zavařovací sklenice a minutu s ní třeste, aby se propojily do hladké emulze. Zálivku vmíchejte do salátu a ihned podávejte.
Načítám komentáře...