Sashimi z lososa
Seznam surovin
- losos 500 gramů (vrchní filet na sashimi)
- pepř červený
- citron 3 kusy
- semínka sezamová 20 gramů (černých)
- cukr (1-2 lžičky)
- olej sezamový 12 lžic
- sójová omáčka 10 lžic (značka Kikoman)
- klíčky 3 misky (sakura mix směs klíčků)
Postup přípravy
1. Sezam na sucho opražíme v pánvi. Vrchní filet lososa nakrájíme na tenké plátky a upravíme na talíř.
2. Z citrónové šťávy a kůry, sojove omáčky Kikoman a cukru vymícháme dresink. Pokapeme jím plátky lososa, přidáme červený pepř, sezam a přelijeme rozpáleným sezamovým olejem.
3. Ihned podáváme s klíčky.
Poznámka k receptu
Na úpravu ryby za studena použijte pouze kvalitní surovinu, takové lososy seženete např. pod ochrannou známkou NORGE.
Načítám komentáře...