Sekaná s lososovou mozaikou
Postup přípravy
Rybí filé jemně umeleme (nejlépe ještě polozmrzlé nebo hodně studené), promícháme s bílky, smetanou, škrobovou moučkou, solí a pepřem a ještě rozmícháme pomocí elektrického ručního mixéru na jemnou hmotu. Přidáme oba druhy lososa nakrájeného na kostky a již jen lehce
promícháme.
Směs rozložíme na potravinovou fólii, upravíme ji do válečku a zabalíme do fólie, kterou po obou stranách zavážeme. Sekanou vložíme do většího hrnce s vodou teplou asi 80 °C a hodinu vaříme.
Pak sekanou opatrně přeložíme do pekáčku, odstraníme fólii, sekanou potřeme máslem, vložíme do trouby s horním pečením nebo grilem a při 200 °C ji ještě krátce opečeme, aby získala barvu.
Načítám komentáře...