Siven s mandlemi a hladkolistou petrželí
Seznam surovin
Ryba:
- siven 4 kusy (filety)
- sůl 1 lžička
- pepř (čerstvě mletý)
- olej olivový (na zakápnutí)
- mandle 120 gramů (nasekané)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- citronová kůra (z jednoho citronu)
Příloha:
Postup přípravy
1. Brambory pečlivě vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na klínky. Vložte je do studené, osolené vody a vařte 10 minut. Pak je slijte a vraťte do hrnce.
2. Rozpalte olivový olej a máslo a orestujte nahrubo nasekaný česnek. Směs másla, oleje a česneku nalijte k bramborám a promíchejte je, aby se promastily. Pak je rozložte do zapékací mísy a za občasného míchání pečte na 230 °C asi 30–40 minut.
3. Rybí filety osolte a opepřete, zastříkněte olivovým olejem a položte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte 4–5 minut, dokud není kůže zlatohnědá, pak filety opatrně otočte a opékejte zhruba 2 minuty z druhé strany. Opečené filety vyjměte z pánve a udržujte v teple.
4. Do pánve vsypte nasekané mandle a opečte dozlatova, potom pánev stáhněte z plotny a vmíchejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu a kůru. Bylinkovou šťávou přelijte ryby a podávejte s česnekovými bramborami.
Poznámka k receptu
Filety jsou propečené tak rychle, že je stačí dát na pánev, až když jsou brambory upečené dozlatova. Čerstvé bylinky můžete obměňovat podle chuti.
Načítám komentáře...