Siven s mandlemi a hladkolistou petrželí

Seznam surovin

Ryba:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory pečlivě vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na klínky. Vložte je do studené, osolené vody a vařte 10 minut. Pak je slijte a vraťte do hrnce.

2. Rozpalte olivový olej a máslo a orestujte nahrubo nasekaný česnek. Směs másla, oleje a česneku nalijte k bramborám a promíchejte je, aby se promastily. Pak je rozložte do zapékací mísy a za občasného míchání pečte na 230 °C asi 30–40 minut.

3. Rybí filety osolte a opepřete, zastříkněte olivovým olejem a položte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte 4–5 minut, dokud není kůže zlatohnědá, pak filety opatrně otočte a opékejte zhruba 2 minuty z druhé strany. Opečené filety vyjměte z pánve a udržujte v teple.

4. Do pánve vsypte nasekané mandle a opečte dozlatova, potom pánev stáhněte z plotny a vmíchejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu a kůru. Bylinkovou šťávou přelijte ryby a podávejte s česnekovými bramborami.

Poznámka k receptu

Filety jsou propečené tak rychle, že je stačí dát na pánev, až když jsou brambory upečené dozlatova. Čerstvé bylinky můžete obměňovat podle chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...