SKVĚLÉ SARDINKY S CITRONOVOU SALSOU
Seznam surovin
Ryba:
- sardinka 1 kilogram
- mouka 150 gramů
- koření chilli 1/4 lžičky
- sušený česnek 1/2 lžičky
- olej řepkový (na smažení)
Salsa:
- citron 2 kusy
- cibule červená 2 kusy
- petržel hladkolistá
- máta 2 hrsti (čerstvá)
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nejdřív připravte salsu: vyfiletujte citrony – ostrým nožem odkrojte kůru na obou koncích a pak okrajujte kůru tak, abyste se dostali na dužinu. Nakonec vykrájejte měsíčky citronu, které jasně uvidíte mezi blankami, a nakrájejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte nahrubo. Všechny suroviny dejte do misky, přidejte olivový olej, sůl, pepř a zlehka promíchejte.
2. Větší sardinky vykuchejte, malé můžete nechat vcelku. V hlubokém talíři promíchejte mouku, sušený česnek, chilli a ryby obalte. V pánvi rozpalte řepkový olej a sardinky zprudka osmažte dozlatova. Podávejte s citronovou salsou.
Načítám komentáře...