Ananasová rybí "čína"
Seznam surovin
- pstruh 4 plátky (bez kůže)
- celer řapíkatý 2 kusy (2 stonky)
- ananas 4 plátky (čerstvý)
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- česnek 2 stroužky
- džus ananasový 1 decilitr
- sójová omáčka 1 lžíce (světlá)
- vývar rybí 1 decilitr (nebo voda)
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- paprika feferonka (nakrájená, na ozdobení)
Postup přípravy
Rybí maso, řapíkatý celer a ananas nakrájíme na kousky.
V pánvi wok rozpálíme olej, přidáme rybí maso, minutu ho osmažíme ze všech stran a dáme stranou. Pak stejně rychle v pánvi osmahneme ananas s celerem a česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme ananasovou šťávu, sójovou omáčku a vývar nebo vodu a povaříme asi 2 minuty na mírném plameni.
Pak přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody, vrátíme zpět kousky ryby a rychle prohřejeme.
Směs rozdělíme na talíře, ozdobíme feferonkou a podáváme s rýží.
Poznámka k receptu
Konzervovaný ananas není přiliš vhodný, protože by měl být neslazený.
Načítám komentáře...