Buchtičky starého rybáře
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- ryba sladkovodní 400 gramů (filety bez kostí z pstruha, štiky, nebo candáta)
- chléb toastový 6 plátků
- smetana 2 decilitry
- smetana zakysaná 1 decilitr
- vejce 2 kusy
- kopřivy 1 svazek (mladá, čerstvá)
- česnek 4 stroužky
- petržel hladkolistá
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka (na vál)
- žloutek 1 kus (na potření)
Postup přípravy
V misce vyšleháme vejce do pěny, vmícháme smetanu a zakysanou smetanu, na kostičky nakrájený toastový chléb, nasekané lístky kopřiv a petrželku, na plátky nakrájený a na oleji orestovaný česnek a na kostičky nakrájené rybí maso, osolíme, opepříme a opatrně promícháme.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenčí plát a vykrojíme z něj kolečka. Vyložíme jimi silikonové formičky (nebo vymazané a vysypané plechové formičky) a naplníme je připravenou směsí.
Formičky rozložíme na plech, okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem, plech vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 30 minut (podle velikosti buchtiček).
Poznámka k receptu
Buchtičky podávejte ještě teplé, doplněné listovým nebo míchaným zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...