Bylinkový pstruh
Seznam surovin
- pstruh 350 gramů (asi 4 menší, vykuchaní)
- slanina anglická 12 plátků
- bylinky 1 hrnek (čerstvých, nahrubo nasekaných)
- citron 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl hrubá
Postup přípravy
Opláchnuté a osušené pstruhy osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme směs bylinek. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů, pstruhy omotáme plátky slaniny a necháme asi 15 minut odležet.
Pak ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a z každé strany grilujeme 8 - 10 minut. Grilované pstruhy podáváme obložené kolečky citronu a doplněné čerstvou nebo grilovanou zeleninou.
Poznámka k receptu
Nemají pstruhy? Vhodnou kuchyňskou alternativou pstruha duhového je jeho blízký příbuzný siven americký, který se stále častěji objevuje v nabídce obchodů.
Načítám komentáře...